Неофіційний сайт містечка Градизьк

Наше опитування

Оцініть новий Градизький сайт
Всього відповідей: 211

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Липень » 03

      Нещодавно, в червні, у обласному видавництві "Полтавський літератор" вийшло нове публіцистично-художне видання "Цвіт чебрецевий", присвячене 1145-ї  річниці Градизька.

      У пропонованому збірнику представлено творчість відомих майстрів слова родом з нашого селища, самодіяльних поетів - відвідувачів Градизького літературного клубу "Чебрецевий цвіт" та публіцистичні матеріали, присвячені історії Градизька та відомим людям нашого краю.  Серед авторів видання: Л.Богуш, Л.Гавриленко, Н.Зикова, Т.Іпатова, С.Солона, М.Лаворько, С.Лихопуд, О.Оністрат, Л.Буц, В.Халявко, Т.Юхно, П.Волошин, Ю.Капінус, В.Кучер, А.Ляшенко та інші.
 
       Редактором, автором задуму та упорядником видання стала небайдужа до нашого селища людина, жінка-творчість, кореспондент газети "Градизький вісник" Світлана Солона. Наклад видання невеликий, 200 книжок. Але вже за пару ти ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

        29 червня гора Пивиха знову  зібрала близько 2-х тис. гостей. І привід був досить вагомим – дев’яте обласне мистецьке свято «Пісенне джерело».  Започаткували його градизький поет і композитор Олександр Білаш та Берегиня української пісні - Раїса Кириченко з Корещини. 

       Упродовж трьох годин тривало свято. На сцену виходили не лише полтавські таланти, а й київські. Глядачі переглянули близько 40 виступів. І ніхто з відвідувачів не скаржився на палюче сонце. А ще - неподалік можна було поласувати шашликами та холодними стравами. 

       Гостей свята привітали: голова Глобинської райдержадміністрації Ю.Мацак, заступник голови районної ради І.Дорошенко, в.о. начальника управління культури облдержадміністрації Г.Фасій, Градизький селищний голова В.Компанієць. Серед численних гостей присутніми на святі були дочка Олександра Білаша – Заслужена журналістка України О.Білаш та чоловік Раїси Опанасівни – М.Кириченко. 

     Після концерту крем ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

         25 червня 2010 року відбулось урочисте відкриття філії «Градизьк» ТОВ СП "НІБУЛОН" – нового перевантажувального термінала з відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт за участю Віце-прем’єр-міністра з питань АПК Слаути Віктора Андрійовича, голови Полтавської обласної державної адміністрації Удовіченка Олександра Васильовича та інших почесних гостей. 

         На будівництві нового об’єкта працювали будівельні організації з усієї України. Безумовно, кращі з них будуть відзначені та продовжать співпрацю з «НІБУЛОНом» і на інших об’єктах: ТОВ «Універсал», ТОВ «Спецелеваторбуд», ТОВ «Шляхбудмонтаж», ТОВ «Черкасибудсервіс», ТОВ «СТЕЛ», ТОВ «Полтавагазпром», ЗАТ «Кременчуцьке ремонтно-монтажне підприємство», ТОВ «Бліцсевріс», ПП ВКФ «СОЛВІ», ВАТ по газопостачанню та газифікації «Полтавагаз», ТОВ «Акватерм», ТОВ «АТРІУМ-КОМ», ЗАО «АСТАРТА Мельелеватор», ПП «ЖелДорСервіс», ПП «Глобинський Райагробуд», ПП «Стальбудінвест», П ... Читати далі »

Переглядів: 1009 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Рідна країна - світоглядний портал