Неофіційний сайт містечка Градизьк

Наше опитування

Оцініть новий Градизький сайт
Всього відповідей: 211

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » Архів матеріалів

     31 жовтня 2010 року в Україні відбулися чергові вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

     Грдижчани активно долучились до виборчого процесу. Цього разу виборці обирали депутатів Полтавської обласної та Глобинської районної рад (за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою). 

     Вибори депутатів Градизької  селищної ради проводилися за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах, на які поділяється територія селища (30-ть по Градизьку).

     Вибори селищного голови проводилися за мажоритарною системою відносної більшості у єдиному одномандатному виборчому окрузі. Кандидатами на посаду Градизького селищного голови ТВК було зареєстровано 6 осіб, в т.ч. діючого селищного голову В.А.Компанійця.

     Про офіційні результати виборів місцевих рад буде повідомлено 5 листопада 2010 року. 


Переглядів: 556 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 04.11.2010 | Коментарі (0)

      Наша Наталія Акіменко, вихователька дитячого садка стала повноцінною учасницею телевізійного проекту К.Меладзе «Україна сльозам не вірить». Свій шанс поборотися за головну комедійну роль однойменного фільму вона отримала завдяки голосуванню глядачів. 

       На Новому каналі відбувся перший прямий ефір, де 13 учасників проекту та 6 претендентів вийшли на сцену, щоб познайомитися з глядачами та продемонструвати свої акторський, вокальний і танцювальний таланти. Саме тоді з категорії «претендент» до учасників перейшла і наша градижчанка. 

        Наталія Акіменко з дитинства хотіла стати артисткою. Закінчила Глухівський педагогічний інститут. Працює вихователем у дитячому садочку. Одружена, має доньку. У анкеті для участі у проекті зазначила, що на безлюдний острів візьме: гарного чоловіка, шматок сала та магнітофон. Мріє зіграти у веселому комедійному фільмі, де буде багато танців

Переглядів: 537 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 07.10.2010 | Коментарі (0)

24 серпня 1991 року - історичний день, коли здійснилася заповітна мрія українців - мати власну державу та бути господарями на своїй родючій, багатій землі. Ця дата стала золотою сторінкою біографії молодої країни, початком її національного відродження, економічного зростання та культурного піднесення.

     Перші кроки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, терпіння, толерантність. Ми гідно пройшли цей іспит і стали єдиною нацією, яка більше ніколи не віддасть свого права жити власним розумом у вільній країні. Впевнений, що працелюбство кожного українця допоможе нам збудувати багату, розвинену державу. 

      Від щирого серця бажаємо Вам достатку, миру та щедрої долі. Нехай успіх супроводжує в усіх справах, а впевненість у кращому майбутньому окриляє на нові досягнення!

В.Компанієць, селищний голова,

редакція газети "Градизький вісник",

адміністрація сайту 

... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 24.08.2010 | Коментарі (0)


   Під час аномальної спеки на Полтавщині за добу виникло 14 пожеж, з яких 2 – лісові.

    У Глобинському районі займання виявлено у селі  Радалівка.  На поверхневих покладах торфу, виникла пожежа. Вогнем знищено суху траву на площі близько 2 га та поверхневі поклади торфу на площі 0,05 га. Прямий збиток відсутній. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невідомої особи. Пожежа ліквідована 1 відділенням ПДПЧ-20 та працівниками СФГ «Оріон».  

Переглядів: 452 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 07.08.2010 | Коментарі (0)

На Дніпрі, у Кременчуцькому водосховищі, почалась хвиля масової загибелі риби, передає  «Інтерфакс-Україна». За інформаційними даними,  загибель риби повязана з високою температурою і процесом відмирання синє-зелених водорослей. Гине тюлька і  деякі види риби. А та, яка вижила, підіймається з дна до берега, тому, що їй не вистачає кисню. 

      Міськвиконком Кременчука направив лист  в Комітет водного господарства України з проханням збільшить частоту та обєм пропуску води через греблю, що повинно покращити ситуацію. 


Переглядів: 578 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

        Цього року Національна Сорочинска ярмарка відбудеться з 17 по 22 серпня і пройде під знаком 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, інформує Фокус. Офіційне відкриття відбудеться 18 серпня в 11:00.

У селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області традиційно будуть представлені кращі зразки харчової і промислової продукції від виробників, вироби майстрів народних промислів, різноманітні розваги і виступи фольклорних колективів.

На в'їздах до Полтавської області поставлять макети козаків, які вказуватимуть дорогу до Сорочинской ярмарку.

У рамках ярмарку відбудеться фестиваль "Золотий млин", покликаний відкрити нові таланти і продемонструвати національний колорит. Фестиваль складається з трьох програм: "Музичний день" - виступи груп і виконавців вокального жанру; "Нічне життя" - виступи ді-джеїв; "Кіно" - конкурс на кращий короткометражний фільм, присвячений темі "Україна". Переможців чекають нагороди, цінні призи і пам'ятні сув ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 04.08.2010 | Коментарі (0)

Загальна середня освіта становить не 12, а 11 років. За таке рішення проголосували 248 депутатів Верховної Ради. 11-річну школу підтримали 169 депутатів Партії регіонів, БЮТ - 22, НУНС - 8, Компартія - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 3.

    Окрім скасування 12-річного терміну навчання у середній школі, Верховна Рада України запровадила обов'язкову дошкільну освіту для дітей старшого дошкільного віку. Тобто, з 5 років діти повинні відвідувати дитячий садок.

    Нагадаємо, рішення про перехід на 12-річний термін навчання ухвалили ще в 1999-му році.

    Також, згідно наказу МОН "Про зміну назви навчального предмета" № 666 від 05 липня 2010 року підписаним міністром Д.Табачником, з метою посилення уваги молоді до надбань національної і світової культури, вивчення кращих творів світового письменства тощо, назву шкільного навчального предмета "Зарубіжна література" змінено на "Світова література".

Переглядів: 461 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 04.08.2010 | Коментарі (0)

За вікном за 30 в тіні. На сонці 40 і більше... Як же допомогти собі й своєму організму в настільки екстремальних умовах? 
    Звичайно, найкраще на весь спекотний період бути ближче до природи, туди, де багато зелених насаджень й є проточні водойми. Але така можливість, на жаль, є далеко не в усіх. 

Отже, як поводитися:
- носіть одяг з натуральних тканин, що не перешкоджає дихати шкірі й не призводить до перегрівання організму;
- при спразі пийте теплу воду – вона набагато краще вгамує спрагу й не викличе проблем з горлом;
- намагайтеся якнайменше перебувати під прямими сонячними променями. Якщо це неминуче, то захищайте голову капелюхами й парасольками;
- пам’ятайте, що з 12.00 до 16.00 сонце найбільше активне. У цей час бажано захищати всі ділянки тіла від дії сонячних променів - використовуйте закритий одяг і сонцезахисні креми;
- не вживайте алкоголь – у спеку його дія на організм значно підсилюється, до того ж організм стає більш чутливим до високої темп ... Читати далі »
Переглядів: 598 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 04.08.2010 | Коментарі (1)


      Нещодавно, в червні, у обласному видавництві "Полтавський літератор" вийшло нове публіцистично-художне видання "Цвіт чебрецевий", присвячене 1145-ї  річниці Градизька.

      У пропонованому збірнику представлено творчість відомих майстрів слова родом з нашого селища, самодіяльних поетів - відвідувачів Градизького літературного клубу "Чебрецевий цвіт" та публіцистичні матеріали, присвячені історії Градизька та відомим людям нашого краю.  Серед авторів видання: Л.Богуш, Л.Гавриленко, Н.Зикова, Т.Іпатова, С.Солона, М.Лаворько, С.Лихопуд, О.Оністрат, Л.Буц, В.Халявко, Т.Юхно, П.Волошин, Ю.Капінус, В.Кучер, А.Ляшенко та інші.
 
       Редактором, автором задуму та упорядником видання стала небайдужа до нашого селища людина, жінка-творчість, кореспондент газети "Градизький вісник" Світлана Солона. Наклад видання невеликий, 200 книжок. Але вже за пару ти ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

        29 червня гора Пивиха знову  зібрала близько 2-х тис. гостей. І привід був досить вагомим – дев’яте обласне мистецьке свято «Пісенне джерело».  Започаткували його градизький поет і композитор Олександр Білаш та Берегиня української пісні - Раїса Кириченко з Корещини. 

       Упродовж трьох годин тривало свято. На сцену виходили не лише полтавські таланти, а й київські. Глядачі переглянули близько 40 виступів. І ніхто з відвідувачів не скаржився на палюче сонце. А ще - неподалік можна було поласувати шашликами та холодними стравами. 

       Гостей свята привітали: голова Глобинської райдержадміністрації Ю.Мацак, заступник голови районної ради І.Дорошенко, в.о. начальника управління культури облдержадміністрації Г.Фасій, Градизький селищний голова В.Компанієць. Серед численних гостей присутніми на святі були дочка Олександра Білаша – Заслужена журналістка України О.Білаш та чоловік Раїси Опанасівни – М.Кириченко. 

     Після концерту крем ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: Gimnaziya261 | Дата: 03.07.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Рідна країна - світоглядний портал